1988|η Ντέμπι Γκίμπσον βρίσκεται στο No.1 του Billboard χάρη στο τραγούδι της «Foolish Beat»

Debbie Gibson - Foolish Beat (Official Music Video) - YouTube


25 Ιουνίου

Τότε και τώρα
Η έφηβη Deborah Ann Gibson φθάνει στο νούμερο 1 της επιτυχίας με το «Foolish Beat»
Σε αντίθεση με αυτό που ορισμένοι κριτικοί της εφηβικής ποπ μπορούν να φανταστούν, η Ντέμπι Γκίμπσον είδε τον εαυτό της όχι ως την επόμενη Μαντόνα, αλλά ως την επόμενη Κάρολ Κινγκ. Και όταν το single της «Foolish Beat» έφτασε στην κορυφή του Biilboard Hot 100 αυτήν την ημέρα το 1988, πέτυχε αυτόν τον στόχο: Έγινε ο νεότερος άνθρωπος που έγραψε, παρήγαγε και εκτέλεσε το δικό της # 1 ποπ κομμάτι.

Μεγαλωμένη στο προάστιο Long Island της Νέας Υόρκης, περιγράφει τον εαυτό της ως «Ιταλικής / (Σικελίας) και μερικώς Γερμανικής και πιθανώς κάποιας Ρωσικής καταγωγής». Η Gibson ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε ετών με τον ίδιο δάσκαλο που δίδαξε τον Μπίλι Τζόελ, τον Morton Estrin. Έγραψε το πρώτο της τραγούδι, «Know Your Classroom», στην ηλικία των έξι ετών και το πρώτο της «hit» στην ηλικία των 12 ετών, με ένα τραγούδι με τίτλο «I Come From America», το οποίο κέρδισε 1.000 $ σε ένα διαγωνισμό συγγραφής τραγουδιών και έπεισε τους γονείς της να προσλάβουν επαγγελματία manager . Πέντε χρόνια αργότερα, με περισσότερα από 100 αυθεντικά τραγούδια που δεν κυκλοφόρησαν, υπέγραψε σύμβαση με την Atlantic Records και ηχογράφησε το ντεμπούτο άλμπουμ της, Out Of The Blue.

Jun 25 - ON THIS DAY in 1988, teenager Debbie Gibson became the youngest  person ever to write, produce and perform her own #1 … | Debbie gibson,  Music videos, Songs

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1987, η Debbie Gibson κέρδισε το πρώτο της Top-10 hit με το ντεμπούτο single της, «Only In My Dreams». Μετά από δύο ακόμη επιτυχίες με το «Shake Your Love» και το «Out Of The Blue», κέρδισε το νούμερο 1 της δισκογραφικής επιτυχίας του με το αυθεντικό αυθεντικό τραγούδι, «Foolish Beat».

Όπως τόσα πολλά έφηβα αστέρια πριν και μετά από αυτήν, η Ντέμπι Γκίμπσον δεν παρέμεινε βιώσιμη ποπ σταρ για πολύ, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της στο προσκήνιο, κερδίζοντας άλλη # 1 επιτυχία στις αρχές του 1989 με το «Lost In Your Eyes» από το δεύτερο άλμπουμ της, Electric Youth, το οποίο έφτασε στην κορυφή των charts άλμπουμ Billboard και ενέπνευσε μια πρωτοποριακή εισβολή στην αγορά καλλυντικών νέων με τη δημιουργία του Electric Youth από το άρωμα Debbie Gibson και το cologne spritz από τη Revlon.

Στις 4 Ιουνίου 2021, η Gibson ανακοίνωσε την κυκλοφορία του άλμπουμ The Body Remembers στις 20 Αυγούστου από τη δική της εταιρία Stargirl Records. Το άλμπουμ θα είναι η πρώτη ηχογράφηση σε στούντιο,πρωτότυπων τραγουδιών από το M.Y.O.B. και θα περιλαμβάνει μια νέα έκδοση του «Lost in Your Eyes» με τον Joey McIntyre.

Σχολιάστε