1985|45 Σταρ της μουσικής συγκεντρώθηκαν για να ηχογραφήσουν το «We Are the World»


Οι συνεδρίες συνεχίστηκαν για σχεδόν 12 ώρες και στις 8 το πρωί της επόμενης μέρας μόνο ο Τζόουνς και ο Ρίτσι παρέμειναν στο στούντιο. Αυτό που είχαν στα χέρια τους θα έσπαγε ρεκόρ. Κυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου 1985, το τραγούδι έγινε το πιο γρήγορα σε πωλήσεις αμερικανικό ποπ σινγκλ στην ιστορία μέχρι εκείνο το σημείο, κυκλοφόρησε 800.000 αντίτυπα μέσα σε τρεις ημέρες από την κυκλοφορία του και τελικά πουλώντας πάνω από 20 εκατομμύρια παγκοσμίως — καθιστώντας το το σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. δεκαετία. Συνολικά, συγκέντρωσε πάνω από 63 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια για την Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης



Η ειδική οδηγία που έστειλε ο Κουίνσι Τζόουνς στους δεκάδες αστέρες της ποπ που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην ηχογράφηση του «We Are the World» ήταν η εξής: «Έλεγξε τους εγωισμούς σου στην πόρτα». Ο Τζόουνς ήταν ο παραγωγός ενός δίσκου που τελικά θα πουλούσε περισσότερα από 7 εκατομμύρια αντίτυπα και θα συγκέντρωνε περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση της αφρικανικής πείνας. Αλλά για να μπορέσει το «We Are the World» να επιτύχει αυτά τα κατορθώματα, έπρεπε να αποτυπωθεί σε κασέτα – δεν ήταν απλό κατόρθωμα λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των σημαντικών καλλιτεχνών ηχογράφησης που επρόκειτο να συμμετάσχουν. Με μόνο μία ευκαιρία να γίνει η ηχογράφηση όπως ήθελε ο ίδιος και οι τραγουδοποιοί Μάικλ Τζάκσον και Λάιονελ Ρίτσι, ο Τζόουνς συγκάλεσε τη μαραθώνια ηχογράφηση του «We Are the World» γύρω στις 10 μ.μ. το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου 1985, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής των American Music Awards που πραγματοποιήθηκε λίγα μόλις μίλια μακριά.

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

Ο τραγουδιστής/ηθοποιός/ακτιβιστής Χάρι Μπελαφόντε ήταν ο εμπνευστής των γεγονότων που οδήγησαν στην ηχογράφηση του «We Are the World». Εμπνευσμένος από την πρόσφατη επιτυχία του «Do They Know It’s Christmas?» – του φιλανθρωπικού δίσκου πολλών εκατομμυρίων πωλήσεων από τη βρετανο-ιρλανδική συλλογική Band Aid – ο Belafonte μίλησε στους Richie, Jackson και Jones να τον βοηθήσουν να οργανώσει μια αμερικανική απάντηση με το όνομα «ΗΠΑ για Αφρική.» Ο Ρίτσι και ο Τζάκσον έγραψαν το τραγούδι κατά τη διάρκεια αρκετών ημερών τον Ιανουάριο και ο μάνατζερ του Μπελαφόντε, Κεν Κράγκεν, ο οποίος θα συνεχίσει να υπηρετεί ως Πρόεδρος του Ιδρύματος ΗΠΑ για την Αφρική, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που διαχειριζόταν τα κέρδη από το «We Are the World », κατέληξαν στο σχέδιο να πραγματοποιηθεί η συνεδρία τη νύχτα του AMA, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο μεγαλύτερος αριθμός μεγάλων ονομάτων θα μπορούσε να συμμετάσχει.

Μεταξύ των 45 σταρ που τραγούδησαν στο «We Are the World» εκείνη τη νύχτα ήταν τεράστιες φιγούρες της δεκαετίας του ’80 όπως η Cyndi Lauper και ο Huey Lewis. Αστέρια της κάντρι όπως ο Kenny Rogers και ο Willie Nelson. pop icons όπως ο Smokey Robinson, η Tina Turner και ο Paul Simon. και μουσικοί γίγαντες όπως ο Stevie Wonder, ο Ray Charles και ο Bob Dylan. Στο στούντιο εκείνο το βράδυ ήταν επίσης η μισή οικογένεια Τζάκσον, o Ιρλανδός (Bob Geldof, συνδιοργανωτής του Band Aid) και ένας Καναδός, κωμικός Dan Aykroyd, ο οποίος συνετέλεσε στο πάρτι. Οι εγωισμοί ήταν πλήρως υπό έλεγχο, το συγκρότημα έβαλε το ρεφρέν και τα σόλο πριν την ανατολή του ηλίου στις 29, και το «We Are the World» ήταν στα καταστήματα και στα ερτζιανά μόλις πέντε εβδομάδες αργότερα.

Σχολιάστε