1984: Ο Μάικλ Τζάκσον μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο κεφάλι του

Δείτε τα μαλλιά του Μάικλ Τζάκσον να καίγονται στη διαφήμιση της Pepsi που τον άφησε με εθισμό στα παυσίπονα αφού ένα διαφημιστικό κόλπο πήγε στραβά

Paramedics wheel Michael Jackson into hospital after the accident
μεταφέρουν τον Μάικλ Τζάκσον στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα
 


Πλάνα εμφανίστηκαν από τη στιγμή που τα μαλλιά του Μάικλ Τζάκσον τυλίχτηκαν στις φλόγες όταν ένα κόλπο πήγε πολύ στραβά καθώς γύριζε μια διαφήμιση για την εταιρεία ποτών Pepsi το 1984.

Οι θλιβερές εικόνες δείχνουν τη στιγμή που ένα πυροτεχνικό κόλπο ανάβει τα μαλλιά του Τζάκσον και ο τραγουδιστής συνεχίζει να χορεύει με τα μαλλιά του αναμμένα καθώς δεν κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ως αποτέλεσμα, το τριχωτό της κεφαλής του Τζάκσον έμεινε με σοβαρά εγκαύματα και του συνταγογραφήθηκαν παυσίπονα για να θεραπεύσει τα οδυνηρά τραύματά του – γεγονός που τον οδήγησε σε εθισμό και λέγεται ότι δεν κατάφερε ποτέ να γλυτώσει.

ΚΑΝΤΕ ΣΚΡΟΛ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ …

michael jackson


Το κόλπο πήγε άσχημα: Ο Μάικλ Τζάκσον εμφανίζεται εδώ για πρώτη φορά στη διαφήμιση της Pepsi του 1984 που γυρίστηκε στο Λος Άντζελες, η οποία πήγε τρομερά στραβά αφού τα μαλλιά του πυρπολήθηκαν από τα θεατρικά πυροτεχνήματα.

Το βίντεο, το οποίο εμφανίστηκε στον ιστότοπο του περιοδικού Us στις ΗΠΑ, γυρίστηκε στο Λος Άντζελες στις 27 Ιανουαρίου 1984.

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

Τρεις χιλιάδες θαυμαστές παρακολούθησαν καθώς ένα πυροτέχνημα ξέσπασε πίσω από τον σούπερ σταρ, τον «περιέλουσε» με σπίθες φωτίζοντας τα μαλλιά του.

Δείχνει το άφρο μαλλί του Τζάκσον να φουντώνει στην έκτη λήψη του βίντεο στο Λος Άντζελες.

michael jackson

Στην αρχή, αγνοώντας τον κίνδυνο, ο Τζάκσον συνεχίζει να χορεύει καθώς τραγουδάει Billie Jean.


Το σόου πρέπει να συνεχιστεί:
Το κεφάλι του Τζάκσον κατακλύζεται από τις φλόγες. Εκείνη την εποχή λανσάρισε ένα δημοφιλές χτένισμα με «wet-look» το οποίο διατηρήθηκε υγρό με τη βοήθεια σπρέι μαλλιών που θα λειτουργούσαν ως επιτάχυνση στη φωτιά.

Μερικά μέλη του κοινού του στούντιο είπαν ότι ήταν τόσο ήρεμος που νόμιζαν ότι το περιστατικό ήταν μέρος της πράξης.

michael jackson

Αλλά δευτερόλεπτα αργότερα δεκάδες βοηθοί της σκηνής φτάνουν να τον βοηθήσουν, τόσοι που εξαφανίστηκε μέσα στο πλήθος καθώς μάχονταν για να σβήσουν τις φλόγες.

michael jackson


Συνέχισε να κινείται: Ο Τζάκσον συνέχισε να χορεύει κάνοντας τις στροφές του που ήταν σήμα κατατεθέν του, κάτι που βοήθησε στην κατάσβεση της φωτιάς προτού το προσωπικό παραγωγής καταλάβει τι συνέβαινε και έσπευσε να τον βοηθήσει.

michael jackson

Αλλά μέχρι τότε η ζημιά έχει γίνει, και όταν ο Τζάκσον σήκωσε το κεφάλι του, φάνηκε ένα μεγάλο φαλακρό μέρος, με το δέρμα πολύ καμένο.


Ταλαιπωρημένος: Ο τραγουδιστής ενστικτωδώς άπλωσε το χέρι του να αγγίξει το κεφάλι του όπου ένα κομμάτι από τα άφρο μαλλιά του έχει καεί αφήνοντας εκτεθειμένο το τριχωτό της κεφαλής του τραγουδιστή. Υπέστη εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού

Όταν δέχθηκε τα εγκαύματα, ο Τζάκσον βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, αλλά το ατύχημα είχε καταστροφικές συνέπειες.

Για να ανακουφίσει τα εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού στο τριχωτό της κεφαλής και στο σώμα του και αργότερα για να ανεχθεί πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις στο καμένο σημείο του κεφαλιού του, στον Τζάκσον συνταγογραφήθηκαν αρκετά φάρμακα.

Ο Μάικλ Τζάκσον πέρασε από την απόλυτη κόλαση για χρόνια μετά το ατύχημα και, δυστυχώς, εκτός από τις σωματικές επιπτώσεις, το ατύχημα τον οδήγησε σε αυτόν τον τόσο μακρύ δρόμο της εξάρτησης.

Έκανε πολλές επεμβάσεις για να φτιάξει το τριχωτό της κεφαλής του. Έπρεπε να επουλωθεί από τα εγκαύματα σε μεγάλο βαθμό πριν μπορέσει να μεταμοσχεύσει μαλλιά (δικά του) στην πληγείσα περιοχή. Τα μαλλιά του, σε αυτήν την περιοχή, δεν θα φτιαχτούν ποτέ εντελώς, γι’ αυτό φόρεσε όλα τα διαφορετικά είδη μαλλιών για να αντισταθμίσει τη μερική φαλάκρα που έχει περιγραφεί τόσο μεγάλη όσο ο «φοίνικας».

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποίησαν πόσο σοβαρά πληγώθηκε. Ή πόσο καιρό υπέφερε από διαδικασία σε διαδικασία. Τόσα πολλά γεγονότα στη ζωή του Μάικλ Τζάκσον ανατρέπονται για να τον ζωγραφίσουν με μελανά χρώματα. Σπάνια/ποτέ του φέρονταν σαν κανονικό άτομο. Αντί η πλειονότητα του κόσμου να καταλάβει ότι ήταν σοβαρό θύμα εγκαυμάτων, και να του συμπεριφερθεί ανάλογα, τον αντιμετώπιζαν σαν παράλογο.

Όχι μόνο άλλαξε για πάντα η ζωή του όσον αφορά την αυτοεκτίμηση, αλλά εκτέθηκε για πρώτη φορά και σε συνταγογραφούμενα παυσίπονα. Είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα στον σημερινό κόσμο και οι άνθρωποι αρχίζουν επιτέλους να καταλαβαίνουν πόσο εύκολα ένα άτομο μπορεί να εθιστεί (μπορεί να πάρει τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όσο μια εβδομάδα). Αλλά και πάλι, ο κόσμος δεν έχει την ίδια συμπάθεια για την κατάστασή του όπως για πολλούς άλλους. Απλώς τον χαρακτηρίζουν ως «πρεζάκια» αντί να συνειδητοποιήσουν ότι είχε τις ίδιες ανθρώπινες αδυναμίες με οποιονδήποτε άλλον σε παρόμοια κατάσταση.

Όπως δηλώνει κάπως προφητικά στο εμβληματικό του billie jean, «Και να προσέχεις τι κάνεις, γιατί το ψέμα γίνεται αλήθεια». Ο καημένος δεν θα μπορούσε να επιβιώσει από ένα τρομερά παραμορφωτικό ατύχημα χωρίς να απεικονιστεί ως ένοχος τόσο για το συμβάν όσο και για τα επακόλουθά του.

Ο δικηγόρος του Τζάκσον, Μπράιαν Όξμαν, δήλωσε στο Channel 4: «Έχει πάρει φάρμακα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν θυμάστε την εποχή που κάηκαν τα μαλλιά του στη διαφήμιση της Pepsi – τότε άρχισε να χρησιμοποιεί παυσίπονα».

Όταν πέθανε, ισχυρίστηκε ότι ο σταρ ξόδευε έως και 30.000 λίρες το μήνα σε συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η ιστοσελίδα TMZ, η οποία γνωστοποίησε την είδηση ​​του θανάτου του Τζάκσον, αναφέρει ότι η αρχική αστυνομική έρευνα εντόπισε το αναισθητικό Propofol ως την κύρια αιτία θανάτου.

Φιαλίδια Propofol βρέθηκαν στο σπίτι του Jackson μετά τον θάνατό του.

Ο ιστότοπος αποκάλυψε επίσης ότι ο θάνατος του 50χρονου αντιμετωπίζεται πλέον ως ανθρωποκτονία από την αστυνομία του Λος Άντζελες.

«Πηγές επιβολής του νόμου λένε ότι υπάρχουν ήδη «άφθονα ισχυρά στοιχεία» που συνδέουν τον Δρ Κόνραντ Μάρεϊ ως το άτομο που χορήγησε το φάρμακο στον 50χρονο Τζάκσον».

«Τα αποδεικτικά στοιχεία περιλαμβάνουν διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του Τζάκσον, συμπεριλαμβανομένου του Propofol, μιας IV βάσης και δεξαμενής οξυγόνου».

Ο δικηγόρος του Dr Murray ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε εάν ο πελάτης του χορηγούσε το Propofol.

Ο ιστότοπος αναφέρει επίσης ότι το LAPD είχε «πολλαπλές συνομιλίες» με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας L.A., αν και η υπόθεση δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα στην D.A.


Σχολιάστε