μαργαριτάρια & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ| μικρό Πανεπιστήμιο

Τα μαργαριτάρια γεννιούνται μέσα σε μερικά οστρακόδερμα, ωστόσο δεν είναι φυσικά δημιουργήματα των θαλάσσιων αυτών ζώων.

Ιδιότητες:

Φέρνει σοφία και δημιουργεί σχέσεις αγάπης.
Αφυπνίζει την αγνότητα και την επαφή μας με το Θείο.
Τονώνει τη θηλυκή ενέργεια μέσα μας.
Καταπολεμά τις τάσεις επιθετικότητας.
Δίνει χαρά σε αυτόν που το φοράει.

Τσάκρα 2ο: γονιμότητα, σεξουαλικότητα, σχέσεις.

Χαρίζουν αισιοδοξία, ζωτικότητα, ευεξία, υγεία, μακροζωία και δύναμη.
• Ένα κόσμημα με μαργαριτάρι, κατάλληλα φορτισμένο, μπορεί να φέρει πλούτη σε όποιον το φοράει και να βελτιώσει τα οικονομικά του και τις συνθήκες της εργασίας του.
• Προσφέρουν γαλήνη, ηρεμία, ειλικρίνεια, αγνότητα και ακεραιότητα χαρακτήρα.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ:
• Προστατεύουν από συναισθηματικά τραύματα.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
• Συμβολίζουν την διαύγεια στο «σκοτάδι», τη σοφία, την ευτυχία, την αγάπη, τον έρωτα και το καλό που κρύβεται μέσα σε κάθε άνθρωπο.
• Μας βοηθούν να έρθουμε σε επαφή με τα απλά και αληθινά πράγματα της ζωής.
• Ικανά να συγκεντρώνουν όλα τα σκόρπια πράγματα και συναισθήματα.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
• Λέγεται πως ενισχύουν τη γονιμότητα και καταπολεμούν τη στειρότητα.
• Βοηθούν την καρδιακή λειτουργία, το στομάχι, τη σπλήνα και τα έντερα και δρουν κατά των προβλημάτων των σπλάχνων, όπως το έλκος.


Βοηθά στην παραγωγή αντισωμάτων όταν αυτά είναι απαραίτητα για το σώμα.
Βοηθά στη γονιμότητα.

Αντιπροσωπεύει τις θηλυκές θεότητες. Το μαργαριτάρι σε πολλούς αρχαίους λαούς συμβόλιζε την ενέργεια του φεγγαριού. Στην Κίνα το φορούν για μακροζωία και γονιμότητα.Χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της μύτης, του λαιμού και των πνευμόνων.

 Pearls

Για τη δημιουργία του μαργαριταριού προυπάρχει μια αιτία, η είσοδος στο όστρακο ενός ξένου σώματος, είται αυτό είναι παράσιτο, είτε ακόμα κι ένας κόκκος άμμου ή ένα πολύ μικρό πατραδάκι.

Αυτός είναι ο πυρήνας για το σχηματισμό του μαργαριταριού. Το οστρακόδερμο θέλοντας να διώξει το ξένο σώμα ή να το απομονώσει, εκκρίνει μια μαργαριταρώδη ουσία, που σχηματίζει πάνω σε αυτό ένα στρώμα. Ακολουθεί η έκκριση και άλλων ποσοτήτων αυτής της ουσίας και έτσι τα στρώματα που επικάθονται το ένα πάνω στο άλλο, σχηματίζουν ένα σφαιρίδιο, αυτό είναι το μαργαριτάρι.

Υπάρχουν πολλά μαλάκια που σχηματίζουν μαργαρητάρια, η ποιότητα τους όμως διαφέρει από είδος σε είδος.

Τα πολυτιμότερα προέρχονται από το μαλάκιο του γένους «μελεαγρίνη» που αλιεύονται στη Σρι Λάνκα, στον Περσικό Κόλπο, στην Ερυθρά θάλασσα, στην Αυστραλία, σε νησιά του Ειρηνικού κ.α.

Η αξία των καλής ποιότητας μαργαριταριών είναι τεράστια και ανάλογη με των διαμαντιών.

Περίφημα μαργαριτάρια είναι το «Μαργαριτάρι της Ασίας» βάρους 121 γραμμαρίων και η ‘Περεγηρίνα» που το μέγεθός του είναι όσο ένα αβγό περιστεριού.!!

Εξαιτίας της μεγάλης τους αξίας έχει αναπτυχθεί η τεχνητή παραγωγή μαργαριταριών κοντά στις ακτές των θερμών και εύκρατων θαλασσών. Τα μαργαριτάρια αυτά είναι εντελώς όμοια με τα φυσικά, παράγονται με εισαγωγή στα όστρακα του γένους μελεγρίνη ενός ξένου σώματος. Αυτό το ξένο σώμα είναι συνήθως μάργαρο. Με αυτόν τον τρόπο σε 3έως 7 χρόνια παράγονται ωραία μαργαριτάρια.

Μαζί με την παραγωγή των τεχνητών μαργαριταριών ακμάζουσα είναι και η βιομηχανία ψεύτικων που κατασκευάζονται από σφαίρες γυαλιού καλλυμένες με ειδικό επίχρισμα που λέγεται «απόσταγμα της Ανατολής» για να αποκτήσουν στιλπνότητα ανάλογη με των πραγματικών

Σχολιάστε