FROZEN YOGURT Η ΦΕΤΙΝΗ ΜΟΔΑ ΣΤΟ ΠΑΓΩΤΟ !! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ !!

Η διατροφική μόδα του φετινού καλοκαιριού ακούει στο όνομα frozen yogurt ή απλά παγωμένο γιαούρτι.Το παγωμένο γιαούρτι έχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με το κλασικό παγωτό και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, χειροποίητα γλυκά του κουταλιού, δημητριακά, τριμμένο μπισκότο, μέλι, κάποιο λαχταριστό σιρόπι ή εν πάση περιπτώσει με οτιδήποτε τραβά η καρδιά μας.Θα φτιάξουμε 2συνταγές πανεύκολες και για όλα τα γούστα.

Πρώτη συνταγή: 
Τι χρειαζόμαστε:
700 γρ. γιαούρτι πλήρες 
200-250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2-3 βανίλιες(αν θέλετε άρωμα)

Πώς το κάνουμε:
Σ’ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη (δοκιμάζουμε μ’ένα κουτάλι για να βεβαιωθούμε).
Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή σε δοχείο και το βάζουμε κατευθείαν στην κατάψυξη και το βγάζουμε κάθε 1/2 με 1 ώρα για 4-5 φορές και ανακατεύουμε ζωηρά για να αφρατέψει.

Δεύτερη συνταγή:
Υλικά
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. μαύρη σοκολάτα ( μπορείτε να παραλείψετε την σοκολάτα)

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει και να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι σε ένα μπολ και το χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ελαφρά πιο κρεμώδες από το γιαούρτι, τόσο όσο να μην κόψει το γιαούρτι.
Προσθέτουμε στο μείγμα και τη σοκολάτα που έχει έλθει σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο για τουλάχιστον 4 ώρες ανακατεύοντας ανά ώρα τουλάχιστον 3 φορές για να μην κάνει κρυστάλλους.

 

Σερβίρετε με σαντιγί ή φρούτα εποχής ή σταγόνες σοκολάτας.

.mpoufakos.com

Σχολιάστε